Susitikimas su Popiežiumi Pranciškumi

„Nepasiduokite pagundai susikoncentruoti į save“, – kreipėsi Popiežius Pranciškus į Lietuvos jaunimą. Raginami šių Šventojo Tėvo žodžių, mes, Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos mokiniai, kartu su tikybos mokytoja Jūrate Mačiuliene rugsėjo 22-ąją dieną atvykome į Vilniaus Katedros aikštę, kurioje vyko susitikimas su Popiežiumi Pranciškumi. Popiežius Lietuvoje lankėsi pirmą kartą.

Lietuvoje nusileidusį Šventąjį Tėvą oro uoste pasitiko valstybės ir bažnyčios vadovai, tautiniais kostiumais pasipuošę vaikai. Prieš susitikimą su jaunimu Popiežius apsilankė Prezidentūroje ir Aušros Vartuose. Prie Aušros Vartų palaimino susirinkusias šeimas, našlaičius ir ligonius. Taip pat, jau važiuodamas į Katedros aikštę, jis sustojo ir palaimino  ,,Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospiso“ ligoninės pacientus.

Belaukdami garbingo svečio gėrėjomės šokiais ir giesmėmis. Kai pagaliau Popiežius papamobiliu pajudėjo link Vilniaus širdies, mus užvaldė begalinis džiaugsmas ir noras greičiau su juo susitikti. Ir oras kiek šiltesnis pasidarė, ir saulė išlindo iš už debesų. Pamiršome problemas ir garsiomis ovacijomis pasitikome į aikštę įvažiavusį Šventąjį Tėvą.

Popiežiaus sakoma kalba sujungė visus, esančius Katedros aikštėje. Net ir patys skeptiškiausi žmonės pajuto, jog Kristus Jėzus gali būti jų ir visų mūsų viltis.