Gerumo akcija ,,Vyšnių sodas“ Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijoje

Mes, Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos IV klasės gimnazistai, ,,Facebook“ paskyroje perskaitėme straipsnelį, kuris mus sukrėtė. Straipsnelyje buvo rašoma apie organizaciją ,,Vyšnių sodas“, kuri globoja gyvūnus. Straipsnelio autorius pasakojo liūdnas katinukų istorijas: vienas katinėlis kelis kartus buvo išmestas iš balkono, kitas – apipiltas rūgštimi… Pasakojimai mus sugraudino ir sujaudino, privertė pasišlykštėti kai kuriais žmonėmis. 

   Norėdami padėti vargšams gyvūnėliams nusprendėme prisijungti prie organizacijos ,,Vyšnių sodas“ vykdomos veiklos. Gimnazijos mokinių tarybai pasiūlėme spalio mėnesį paskelbti labdaringos veiklos mėnesiu. Prie vykdomos gerumo akcijos kvietėme prisijungti ir kitus gimnazijos mokinius. Socialiniuose tinkluose ir plakatuose viešinome informaciją, siūlydami prisijungti prie gyvūnėlių gelbėjimo akcijos. Visus kvietėme aukoti kačiukams, šuniukams, laputei, kuri taip pat gyvena su šunyčiais. Iš „Vyšnių sodo” atsivežėme ir gimnazijos foje pastatėme aukojimo dėžę, į kurią mokiniai galėjo įdėti maistelio, kraiko, žaisliukų ar net antkanklių, skirtų ,,Vyšnių sode“ globojamiems gyvūnams.

    Į labdaringą veiklą įtraukėme ne tik mokinius, bet ir jų tėvelius. Jiems pasiūlėme aukoti gyvūnų gydymui, pervedant pinigėlių į ,,Vyšnių sodo“ sąskaitą arba skambinant telefonu (vienas skambutis – auka 2 eurai).

   Mes, gimnazistai, nuvykę į organizaciją ,,Vyšnių sodas“ matėme, kad  pagalbos reikia ir žmonėms, kurie rūpinasi gyvūnais, todėl nusprendėme dar ne kartą aplankyti kačiukus ir šuniukus.

  Tikimės, kad gerumo akcija, ugdanti meilę, atjautą, rūpestingumą, nebus vienadienė. Ją gimnazistai tęs. Tęs, kad nesurambėtų jaunų žmonių širdys, kad silpnesnis pasijustų saugus globojamas stipresnio.

                                                   Erika Kaštaljanovaitė, IV gimnazijos klasė