Mokytojų diena

Mokytojas. Tai kilni profesija. Mokytojai, kaip ir tėvai, mus veda į pasaulį, kurio nepažįstam. Jie supažindina mus su nežinomais dalykais, moko ne tik skaičiuoti, rašyti, bet ir mylėti. Mylėti savo šalį, kalbą, gamtą, mus supantį pasaulį ir save. Mano manymu, mokytojai yra patys didžiausi patriotai. Vieno iš jų – Adolfo Ramanausko – Vanago – Lietuvos pedagogo, žurnalisto, karininko, rezistento, kovotojo už Nepriklausomybę, partizanų vado, brigados generolo atminimą Lietuva pagerbė spalio 5 – 6 dienomis. V. V. Landsbergis savo „Facebook“ profilyje rašė, kad šis žmogus yra pavyzdys visiems Lietuvos mokytojams, savo gyvenimu ir darbais įrodęs meilę Tėvynei. Jis buvo ir yra Mokytojas iš didžiosios raidės.  Mūsų, Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijoje, Čiobiškio skyriuje, Čiobiškio, Kernavės, Vileikiškių, Musninkų ikimokyklinio ugdymo skyriuje dirba 44 pedagogai, kurie ugdo meilę Tėvynei, pagarbą žmogui. Atsidėkodami pedagogams už jų kantrybę, darbą gimnazijos abiturientai organizavo Mokytojų dieną.

Tą dieną pamokas vedė linksmi ir draugiški dvyliktokai, todėl pamokos buvo nuotaikingos. Per pirmą pamoką visi susirinkome aktų salėje. Ten dvyliktokai pristatė jaunuosius mokytojus. Pirma pamoka mums, aštuntokams, buvo matematika. Ją vedė Erika ir Viktorija, dvyliktos klasės mokinės. Išmokome naują taisyklę ir išsprendėme kelis uždavinius. Norint įtvirtinti naująją taisyklę, reikėjo mokėti daugybos lentelę. Dvyliktokės nusprendė pažaisti žaidimą, kuris padėtų prisiminti taisyklę. Žaidimas labai paprastas. Erika metė kamuoliuką sakydama kokį nors daugybos veiksmą. Mokinys, pagavęs kamuoliuką ir teisingai atsakęs į klausimą, galvojo kitą veiksmą ir metė kamuoliuką klasės draugui. Pamoka buvo įdomi ir šiek tiek kitokia, neįprasta.
Antra pamoka buvo fizika. Ją vedė dvyliktokai Erikas Ašaka ir Vitalijus. Visą pamoką sprendėme uždavinius pritaikydami vidutinio greičio taisyklę. Klasės draugai juokavo su „mokytojais“. Pamoka nebuvo nuobodi.

Trečia pamoka buvo literatūra. Pati mylimiausia pamoka, kaip ir pačios mylimiausios mokytojos – dvyliktokės Samanta ir Gabrielė. Per pamoką skaitėme Romualdo Granausko tekstą „Žolė“. Tekstas buvo apie meilę. Perskaitę jį, atsakinėjome į klausimus. Pamokos pabaigoje jaunosios mokytojos surinko sąsiuvinius, parašė pažymius.

Ketvirta pamoka buvo chemija. Ją vedė Erikas, Rokas ir Dovydas. Buvo labai linksma pamoka iki tol, kol neatėjo chemijos mokytoja Daiva Lučiūnienė. Mokytoja davė uždavinius, kuriuos turėjome išspręsti. Dirbome uoliai, nes žinojome, kad būsime vertinami.
Per penktą ir šeštą pamoką vyko renginys, kurį organizavo dvyliktokai. Mokytojams padainavo pradinukai. Tada prasidėjo įdomiausia renginio dalis – žaidimai mokytojams. Dvyliktokai mokytojams uždavė įvairius klausimus. Jeigu mokytojai į juos atsakydavo teisingai, pereidavo į kitą etapą. Į antrąjį etapą pateko mokytoja Eglė Dikčienė, Sigutė Bžožinskienė, Inga Ramonovskytė ir Dalia Damalakienė. Kad nepatekę į antrąjį etapą mokytojai neliūdėtų, dvyliktokų ir mokytojų grupė „Išdykėliai” padainavo.

Antrame etape mokytojai per vieną minutę turėjo atsakyti į 10 klausimų: „Kokia pirmoji Lietuvos sostinė?”, „Kelintas direktorius yra Vladas Trakimavičius?”… Mokytojai galėjo pasinaudoti dvyliktokų pagalba. Mokytojams atsakius į klausimus, scenoje pasirodė grupė „Spalvotosios orchidėjos”, kuri padainavo dainą „Juoda orchidėja”.
Teisėjai susumavo taškus, dvyliktokai šoko valsą.

Į finalą pateko mokytoja Inga Ramonovskytė ir Dalia Damalakienė. Trečiasis etapas: ekrane buvo parodytos temos. Mokytojai turėjo pasirinkti temą bei taškų kiekį ir atsakyti į klausimą. Pirmasis surinkęs 10 taškų laimėjo žaidimą, pavadinimu „100-mečio Mokytojai“.
Nugalėtoja tapo mokytoja Dalia Damalakienė. Mokiniai pasveikino nugalėtoją daina „Mokytojas mokosi”.

 Netradicinio ugdymo diena ilgam išliks mokinių ir mokytojų atmintyje.

                                                                              8 klasės mokinė Ugnė Dikaitė

Nuotraukos – gimnazijos facebook’o paskyroje.

Straipsnis publikuotas Krašto naujienose.