Pilietinis projektas „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“

Projektas „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“ tęsia žurnalisto, „Laisvės TV“ įkūrėjo Andriaus Tapino pradėtą darbą. Projektas yra dalis nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“. Kampanijos iniciatorė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Projekto dalyviai lanko Lietuvos mokyklas. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijoje svečiuosis 4 Lietuvoje žinomi žmonės.
Projekto misija – kalbėti su mokiniais apie pilietiškumą, galimybes prisidėti prie valstybės kūrimo darbų, padrąsinti, sprendžiant jauniems žmonėms rūpimus klausimus, supažindinti su karjeros galimybėms, kelti mokymosi motyvaciją ir skatinti aukščiausių tikslų siekį.
Projekto vykdymo metu (2018 metais) planuojama aplankyti 100 Lietuvos mokyklų, esančių regionuose, ir surengti 400 mokinių susitikimų su Lietuvoje žinomais žmonėmis.
Pirmasis susitikimas mūsų gimnazijoje vyko jau praeitą penktadienį. Su mokiniais susitiko verslininkas, karininkas, aktyvus žydų bendruomenės narys, visuomenininkas Daniel Lupshitz.
Dėkojame abiturientei Nedai Černiauskaitei už iniciatyvą, paskatinusią musninkiečius dalyvauti šiame projekte, o Daniel Lupshitz už įdomų papasakojimą.
Socialinė pedagogė Ieva

Daugiau nuotraukų gimnazijos facebook’o paskyroje.